Reteta Brutti ma Buoni, prăjitura din Roma

Brutti ma Buoni

Reteta Brutti ma Buoni este un simbol al bucatariei italiene, o prăjitura delicioasa cu un nume neobișnuit care se traduce prin „urâți dar buni”. Aceasta prăjitura din Roma este cunoscuta pentru forma sa neregulată dar si pentru gustul sau delicios, o combinatie perfecta de crocant si dulce.

Istoria Retetei Brutti ma Buoni

Originea retetei Brutti ma Buoni se pierde in negura timpului. Se crede că aceasta a fost creata in regiunea Piemonte din nordul Italiei si a devenit populara in intreaga tara. Numită după aspectul său neregulat, acest desert simplu dar delicios a cucerit inimile multor gurmanzi.

Ingrediente pentru Reteta Brutti ma Buoni

Brutti ma Buoni traditionali

Lista de Ingrediente

  1. 2 albușuri de ou medii (75 gr)
  2. 100 gr de zahăr tos
  3. 150 gr de nuci întregi decojite
  4. 1 plic de vanilie

Cum se Prepara Reteta Brutti ma Buoni

Pregatirea Albusurilor

Inainte de toate, albușurile trebuie să fie perfect bătute într-o spumă albă și densă pentru cel puțin 5 minute. Acest proces este important pentru a asigura textura aerată a biscuitilor Brutti ma Buoni. Apoi, se adauga zaharul si vanilia, continuand sa se bata pana cand se obtine o bezea ferma si lucioasa. Acest proces poate dura intre 2-3 minute.

Pregatirea Nucilor

In timp ce albusurile sunt batute, nucile sunt tocate intr-o granula nici prea fina, nici prea mare. Aceasta textura a nucilor va asigura gustul crocant al biscuitilor Brutti ma Buoni.

Combinarea Ingredientelor

In urmatorul pas, nucile sunt adaugate la bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus pentru a nu desface compozitia. Aluatul Brutti ma Buoni trebuie sa fie dens si foarte spumos.

Coacere

Se incinge cuptorul la 140° Celsius. Se așeaza o hârtie de copt intr-o tava si se formeaza biscuitii. Se ia o lingura de aluat si se pun gramajoare in tava. Biscuitii se coc la 140° Celsius pentru aproximativ 15 minute in partea de sus a cuptorului. Atunci cand se formeaza crusta tipica crăpată si biscuitii incep sa se coloreze, se reduce temperatura la 110° Celsius si se continua coacerea pentru inca 25 – 30 minute, pana cand se usuca pe interior.

Servire

Dupa coacere, biscuitii se lasa sa se raceasca in afara tavii. Brutti ma Buoni sunt gata de servit! Se pot conserva perfect timp de 2 luni inchise in cutii de tinichea. In perspectiva cadourilor de Craciun, puteti ambala biscuitii intr-o cutie de biscuiti facuta de voi!

Variante ale Retetei Brutti ma Buoni

Brutti ma Buoni deliciosi

Exista numeroase variante ale retetei Brutti ma Buoni, in functie de regiunea din Italia in care sunt pregatite. De exemplu, in Prato se pregatesc Brutti ma Buoni cu migdale in loc de nuci. Alte variante includ adaugarea de ciocolata topita pentru o nota de indulcire.

Sfaturi si Trucuri pentru Reteta Brutti ma Buoni

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru prepararea retetei Brutti ma Buoni este folosirea albusurilor la temperatura camerei. Acestea se vor bate mai bine si vor asigura o textura mai aerată a biscuitilor. In plus, nu uitati sa lasati biscuitii sa se raceasca complet inainte de a fi serviti. Acestia se vor intari un pic in timp ce se racesc, asigurand crocanta dorita.

Concluzie

Brutti ma Buoni gustosi

Reteta Brutti ma Buoni este un exemplu minunat de cum se pot transforma ingrediente simple in delicii culinare. Aceasta prăjitura din Roma ne aminteste ca frumusetea adevarata vine din interior… sau, in acest caz, din gust! Deci, data viitoare cand aveti pofta de ceva dulce si crocant, nu ezitati sa incercati reteta Brutti ma Buoni.


Similar Posts