Prajitura Rasturnata Cu Capsuni Si Struguri
Dragi prietene, azi vom descoperi impreuna cum sa pregatim o prajitura delicioasa, prajitura rasturnata cu capsuni si struguri. Acest desert este nu doar frumos la vedere, dar si un deliciu pentru papilele gustative. Cheia acestei retete este combinatia unica intre dulceata capsunilor si savoarea strugurilor, care impreuna creeaza un gust de neuitat.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de prajitura rasturnata cu capsuni si struguri?
Pentru aceasta prajitura vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 g de zahar
- 150 g de unt
- 4 oua
- 200 g de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 200 g de capsuni
- 200 g de struguri
- coaja rasa de la o lamaie
- un varf de cutit de sare
Aceste ingrediente sunt destul de usor de gasit in orice supermarket, deci nu va trebui sa alergi prin tot orasul pentru a le obtine.
Cum se face reteta de prajitura rasturnata cu capsuni si struguri?
Incepem prin a pregati fructele. Spalam bine capsunile si strugurii, apoi le lasam la scurs. Intre timp, intr-un bol mare, batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam untul topit si continuam sa mixam.
Incorporam faina, praful de copt, coaja rasa de lamaie si sarea, amestecand bine pentru a obtine un aluat omogen. Adaugam jumatate din capsuni si struguri, amestecand usor cu o spatula.
Intr-o tava de copt, punem restul de capsuni si struguri, apoi turnam deasupra aluatul. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Sfaturi si Trucuri
Pentru a obtine o prajitura si mai delicioasa, puteti adauga in aluat si cateva picaturi de esenta de vanilie. De asemenea, puteti inlocui jumatate din cantitatea de faina cu faina de migdale, pentru un plus de savoare.
Daca nu aveti struguri la indemana, puteti folosi in loc si alte fructe, cum ar fi mure, zmeura sau puteti face o prajitura cu afine. Important este sa va asigurati ca fructele sunt bine scurse de apa inainte de a le adauga in aluat, pentru a evita ca prajitura sa devina prea umeda.
Inainte de a servi prajitura, lasati-o sa se raceasca complet. Apoi, rasturnati prajitura pe un platou si cu ajutorul unui cutit ascutit, taiati felii si serviti-o alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Speram ca aceasta reteta de prajitura rasturnata cu capsuni si struguri sa va placa la fel de mult cum ne place si noua. Nu uitati sa ne spuneti in comentarii cum a iesit!
Sursa foto: Canva