Prajitura Cu Nuca Si Gem
Astazi, vom descoperi o reteta minunata, care va va incanta papilele gustative. Prajitura cu nuca si gem este un deliciu dulce, care se imbina perfect cu o ceasca de cafea sau ceai. Acesta este desertul ideal pentru a va rasfata familia sau prietenii. Cheia succesului acestei retete este combinatia savuroasa de nuca crocanta si gem delicios. Sper ca veti fi la fel de incantate de aceasta reteta, asa cum am fost eu cand am descoperit-o.
Ce ingrediente folosim pentru reteta:
- 250g faina
- 200g zahar
- 200g unt
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 200g nuca macinata
- 300g gem de orice fel
- zahar pudra pentru decor
Acestea sunt ingredientele de baza pentru a prepara aceasta prajitura. Le puteti adapta in functie de preferintele voastre, adaugand mai multa nuca sau gem, in functie de gust.
Cum se face reteta de prajitura cu nuca si gem
Pentru a incepe, preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intre timp, intr-un bol mare, amestecati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema fina si omogena. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporati faina, praful de copt si nuca macinata, amestecand usor pana cand obtineti un aluat omogen.
Impartiti aluatul in doua parti egale. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti prima parte din aluat. Intindeti uniform gemul peste aluat, apoi acoperiti cu cea de-a doua parte din aluat. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 de minute, sau pana cand prajitura devine aurie.
Dupa ce prajitura s-a racit, o puteti taia in patrate si o puteti pudra cu zahar. Acum, prajitura cu nuca si gem este gata de servit. Pofta buna!
Sfaturi si trucuri
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei inainte de a incepe sa le amestecati. Acest lucru va asigura o mai buna incorporare a lor si va duce la obtinerea unei texturi mai fine a prajiturii.
Dacă vreți să faceți cea mai bună prăjitură cu nucă, atunci cand alegeti gemul, optati pentru unul de calitate. Gemul este unul dintre ingredientele principale ale acestei prajituri, asa ca este important sa fie unul bun.
Daca doriti, puteti adauga si alte ingrediente in aluat, cum ar fi ciocolata rasa sau stafide. Acest lucru va adauga si mai multa savoare prajiturii.
Prajitura cu nuca si gem este un desert minunat, care va va incanta cu gustul sau delicios. Este usor de preparat si este perfecta pentru orice ocazie. Descoperiti reteta si bucurati-va de aceasta delicatesa.
Sursa foto: Canva