Cea Mai Bună Rețetă De Prăjitură Cu Nucă

Cea Mai Bună Rețetă De Prăjitură Cu Nucă

Bun venit în lumea gastronomiei unde se nasc delicii nemărginite! Astăzi, îți prezint cea mai bună rețetă de prăjitură cu nucă, un desert delicios și rafinat, care îți va cuceri papilele gustative. Aceasta este cheia unei prăjituri delicioase, pe care o vei savura cu drag, la fiecare îmbucătură.

Ce ingrediente folosim pentru rețetă?

  • 6 ouă
  • 200g de zahăr
  • 200g de nucă măcinată
  • 100g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Pentru cremă:
  • 300g de unt
  • 200g de zahăr pudră
  • 200g de nucă măcinată
  • Pentru glazură:
  • 200g de ciocolată neagră
  • 50g de unt

Cum se face cea mai bună rețeta de prăjitură cu nucă?

Pentru început, se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Zahărul se adaugă treptat și se continuă mixarea până se obține o bezea fermă. Apoi, se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând în continuare.

Nucile măcinate și făina se amestecă împreună cu praful de copt și se încorporează în compoziția de ouă, amestecând ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a nu se lăsa aluatul. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.

Pentru cremă, untul moale se mixează spumă cu zahărul pudră, apoi se adaugă nucile măcinate. Crema se întinde uniform peste blatul răcit, apoi se topește ciocolata împreună cu untul și se toarnă peste cremă. Prăjitura se lasă la frigider pentru câteva ore, până se întărește glazura de ciocolată. Se poate servi cu fructe de pădure sau cu înghețată de vanilie.

Sfaturi și trucuri

Pentru a obține o prăjitură cu nucă deosebit de delicioasă, este important să folosești nucă de calitate. În plus, crema de nucă poate fi înlocuită cu crema de ciocolată sau crema de vanilie, în funcție de preferințe. De asemenea, adaugă un strop de rom sau esență de vanilie în aluat, pentru a-i da un gust și mai special.

Nu uita să lași prăjitura la frigider pentru câteva ore, înainte de a o servi. Astfel, glazura de ciocolată se va întări și prăjitura va fi mult mai ușor de tăiat. De asemenea, poți presăra deasupra nuci măcinate sau zahăr pudră, pentru un plus de gust și aspect.

Sursa foto: Canva


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *