Prajitura Semiluna Cu Nuca
Dragii mei, azi vom impartasi reteta magica pentru o prajitura speciala: prajitura semiluna cu nuca. Aceasta delicioasa prajitura este cel mai bun mod de a aduce un zambet pe fetele celor dragi. Relaxeaza-te si pregateste-te sa intri in lumea minunata a coptului.
Ce ingrediente folosim pentru reteta
- 250g de zahar
- 200g de faina
- 100g de unt
- 4 oua
- 1 lingurita de praf de copt
- 150g de nuca macinata
- Coaja rasa de la 1 lamaie
- Esenta de vanilie
Cum se face reteta de prajitura semiluna cu nuca
Incepem prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, intr-un bol mare, amestecam untul cu zaharul pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam faina, praful de copt, nucile macinate, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam totul pana la obtinerea unui aluat omogen.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Transferam aluatul in tava si punem tava in cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, sau pana cand prajitura prinde o culoare aurie. Dupa ce prajitura s-a racit, folosim o forma metalica in forma de semiluna sau gura unui pahar, pentru a portiona prajitura.
Sfaturi & Trucuri
Pentru a verifica daca prajitura este coapta, foloseste trucul clasic cu scobitoarea: introdu o scobitoare in centrul prajiturii, daca iese curata, prajitura este gata. De asemenea, pentru a imbunatati gustul, poti adauga si stafide sau ciocolata rasa in aluat. Nu uita, coptul este o arta, asa ca nu te grabi. Bucura-te de acest proces si lasa aroma de prajitura semiluna cu nuca sa te invaluie.
Speram ca ti-a placut aceasta reteta si abia asteptam sa ne impartasesti experienta ta. Nu uita, cel mai important ingredient in orice reteta este dragostea. Asa ca, bucura-te de fiecare moment petrecut in bucatarie si lasa-ti creativitatea sa zboare.
Sursa foto: Canva