Cum să prepari un Thai Fried Bananas super-gustos

Thai Fried Bananas

Cunoscut sub numele de Kluai Kaek sau Kluai Thot în Thailanda, este un desert popular și o gustărică de stradă în Thailanda și în întreaga Asie de Sud-Est. Să te apuci de preparat acest desert delicios poate părea o provocare, dar cu rețeta potrivită, poți să creezi un deliciu cu gust autentic chiar la tine acasă!

Ingrediente Necesare

Lista de ingrediente:

  1. 2-4 banane obișnuite sau 6-8 mini banane dulci
  2. 1/4 cană de făină obișnuită
  3. 1/3 cană de făină de orez
  4. 1/4 cană de amidon de porumb
  5. 1/4 linguriță de sare
  6. 3 linguri de cocos uscat și ras
  7. 1/3 cană de apă rece
  8. 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu
  9. 1 ou mare
  10. Câteva picături de vanilie
  11. Ulei neutru de prăjit, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui.

Pregătirea bananelor

Primul pas în prepararea bananelor prăjite thailandeze este pregătirea bananelor. Începe prin a curăța și a tăia bananele în jumătate. Apoi, taie fiecare secțiune în jumătate din nou, de data aceasta pe lungime.

Pregătirea aluatului

Într-un bol de dimensiuni medii, amestecă toate ingredientele uscate: făina obișnuită, 1/4 cană de făină de orez, amidonul de porumb, sarea și 2 linguri de cocos ras. Într-o cană de măsurare, amestecă apa rece cu bicarbonatul de sodiu până când acesta se dizolvă și toarnă-l în bolul cu amestecul de făină. Adaugă oul și vanilia. Amestecă bine până când totul este complet combinat.

Învelirea bananelor

Acum că aluatul este pregătit, e timpul să învelești bananele. Începe prin a le înmuia în aluat, apoi trece-le prin amestecul de făină de orez și cocos. Acest ultim pas ajută la întărirea aluatului și este secretul pentru a crea un înveliș crocant, nu moale.

Prajirea bananelor

Thai Fried Bananas Thai

Asigură-te că uleiul este suficient de fierbinte (între 175 și 190 grade Celsius). Poți testa acest lucru cu o firimitură de pâine. Dacă aceasta șuieră și se gătește în câteva secunde, uleiul este suficient de fierbinte pentru prăjit. Plasează cu grijă bananele în uleiul încins. Prajește-le aproximativ un minut pe fiecare parte, sau până când aluatul se umflă ușor și capătă o culoare auriu-deschisă până la auriu-mediu. Scoate-le din ulei și lasă-le să se scurgă pe un prosop de hârtie.

Servirea bananelor prăjite

Thai Fried Bananas cu zahar pudra

Servește bananele prăjite cât mai curând posibil, fie simple, fie cu o parte de înghețată de cocos sau vanilie. Pentru o prezentare mai sofisticată, plasează-le pe un platou de servire și presară-le cu zahăr pudră.Pregătește-te pentru un deliciu tropical cu această rețetă de banane prăjite thailandeze!

Note și sfaturi suplimentare

Thai Fried Bananas delicioasa
  • Dacă dorești un aluat mai subțire sau mai gros, adaugă pur și simplu mai multă apă sau mai multă făină. Dar adaugă doar o lingură la un moment dat, fie de apă, fie de făină.
  • În cazul în care nu poți găsi banane mini dulci, poți folosi banane obișnuite, dar va trebui să ajustezi și să monitorizezi timpul de gătire datorită texturii lor mai moi și mai delicate.
  • Bicarbonatul de sodiu sau pasta de piatră var ajută la obținerea unui înveliș mai crocant și mai ușor.
  • Dacă folosești numai făină obișnuită, învelișul va absorbi mai mult ulei, deci când bananele prăjite se răcesc, vor deveni foarte uleioase/grase, dar vor avea totuși un gust la fel de bun.

Cu aceste sfaturi și trucuri, ești gata să te apuci de pregătit un Thai Fried Bananas super-gustos la tine acasa! Poftă bună!


Similar Posts